The Structural Engineer > Archive > Volume 42 (1964) > Issues > Issue 4 > The Removal of the Main Internal Support Walls to Nazareth House Chapel at Hammersmith
Name of File 2857-42-04.pdf cached at 16/12/2017 09:18:40 - with 3 pages. pdfPath: E:\k9.istructe.org\CMS\webtest\files\a6\a67d1eb5-e999-4d9c-9f42-e17e3c45874e.pdf. thumbPath: E:\k9.istructe.org\CMS\webtest\files\pdfthumbs\a67d1eb5-e999-4d9c-9f42-e17e3c45874e_1.png. objDoc: 1 - True. objPreview.Log: . strFileName: a67d1eb5-e999-4d9c-9f42-e17e3c45874e_1.png

Members/subscribers must be logged in to view this article

The Removal of the Main Internal Support Walls to Nazareth House Chapel at Hammersmith

The existing chapel comprises three spans, 21 ft 0 in. externally, the central one measuring 25 ft 3 in. Each span was built at a different period, the original centre building being more than a hundred years old. The original 22 1/2 in. external walls to this span now formed the division between the three aisles, the only visual link being a low-level arch fenestration formed for pedestrian movement; occupiers of the side aisles were very much isolated from the main body of the chapel and the majority did not have a clear view of the altar. J. W. BUNCE

Author(s): Bunce, J W

Keywords: nazareth house chapel, hammersmith, london;walls;supporting