The Structural Engineer > Archive > Volume 63 (1985) > Issues > Issue 4 > The Granary Site - Design and Construction of a Mechanised Letter-Sorting Office
Name of File 4785-63-04.pdf cached at 11/12/2017 11:10:29 - with 8 pages. pdfPath: E:\k9.istructe.org\CMS\webtest\files\90\90be3b9d-cf3d-40f0-bf58-e870565f160f.pdf. thumbPath: E:\k9.istructe.org\CMS\webtest\files\pdfthumbs\90be3b9d-cf3d-40f0-bf58-e870565f160f_1.png. objDoc: 1 - True. objPreview.Log: . strFileName: 90be3b9d-cf3d-40f0-bf58-e870565f160f_1.png

Members/subscribers must be logged in to view this article

The Granary Site - Design and Construction of a Mechanised Letter-Sorting Office

This paper describes the design and construction of a district postal sorting office in North West London. The earlier use of the site and its location in relation to the Regent's Canal gave rise to the need for special consideration of the substructure. Particular reference is made to the problems arising from the removal of a former railway embankment and the soil movements likely to result. The way in which the design was developed in stages from feasibility to construction is described. K.C. White, A.P. Myers and A.H. Dutton