The Structural Engineer > Archive > Volume 68 (1990) > Issues > Issue 19 > British Museum - New Japanese Gallery
Name of File 5357-68-19.pdf cached at 17/12/2017 05:56:19 - with 7 pages. pdfPath: E:\k9.istructe.org\CMS\webtest\files\0b\0b208847-90e4-4301-a038-af2cc03ef2bf.pdf. thumbPath: E:\k9.istructe.org\CMS\webtest\files\pdfthumbs\0b208847-90e4-4301-a038-af2cc03ef2bf_1.png. objDoc: 1 - True. objPreview.Log: . strFileName: 0b208847-90e4-4301-a038-af2cc03ef2bf_1.png

Members/subscribers must be logged in to view this article

British Museum - New Japanese Gallery

To accommodate the new gallery required the insertion of a major floor within the attic storey of the listed King Edward building, while the museum functioned normally on the floors below. Investigation showed that the brickwork in some of the walls was weak. This required the substantial new structure to be carefully inserted into the building, making particular use of the redundant brick-lined ductwork of the original structure. Additionally, the display requirements of the museum severely restricted the space available to insert both the structure and the extensive services ductwork. J.A. Waller and M.J. West