The Structural Engineer > Archive > Volume 77 (1999) > Issues > Issue 6 > British Museum: the Great Court
Name of File 6319-77-06.pdf cached at 18/12/2017 09:13:41 - with 3 pages. pdfPath: E:\k9.istructe.org\CMS\webtest\files\82\82825710-4e60-4aeb-968f-7d5aecf030d9.pdf. thumbPath: E:\k9.istructe.org\CMS\webtest\files\pdfthumbs\82825710-4e60-4aeb-968f-7d5aecf030d9_1.png. objDoc: 1 - True. objPreview.Log: . strFileName: 82825710-4e60-4aeb-968f-7d5aecf030d9_1.png

Members/subscribers must be logged in to view this article

British Museum: the Great Court

Standing in what will be the Great Court of the British Museum in November last year, the famous circular Reading Room was revealed for the first time in 150 years - at the centre of a building site. When it was designed in 1852 the Reading Room was invisible from the outside, embedded in the core of the British Museum which had been constructed between 1823 and 1850. Its external walls were concealed from view and the courtyard itself was used for storage, filled with book stacks. Kathy Stansfield