The Structural Engineer > Archive > Volume 78 (2000) > Issues > Issue 18 > The New Parliamentary Building - Portcullis House
Name of File 6536-78-18.pdf cached at 16/12/2017 09:21:46 - with 7 pages. pdfPath: E:\k9.istructe.org\CMS\webtest\files\1a\1a01d341-08cc-4453-a3c1-352c4e7254a6.pdf. thumbPath: E:\k9.istructe.org\CMS\webtest\files\pdfthumbs\1a01d341-08cc-4453-a3c1-352c4e7254a6_1.png. objDoc: 1 - True. objPreview.Log: . strFileName: 1a01d341-08cc-4453-a3c1-352c4e7254a6_1.png

Members/subscribers must be logged in to view this article

The New Parliamentary Building - Portcullis House

The new parliamentary building, adjacent to the Palace of Westminster, provides offices and committee rooms for MPs. The location in a World Heritage site was an important factor in the design; equally significant was the presence below of the new Westminster underground station. J.A. Thornton, C.P. Dewy and D.M. Mitchell

Author(s): Thornton, J A;Deavy, C P;Mitchell, D M

Keywords: portcullis house, london;design;underground railways;prefabrication;stone;bronze;construction work;floors;stability;walls;waveform slabs;piers;precast;reinforced concrete;glulam;steel;core walls;arches