The Gate of Chongqing Longhu Park

Structural Designer

XinY & Co-base

Client Name

Longfor

Location

Chongqing, China

PRINCIPAL CONTRACTOR
Sichuan Shuhan

ARCHITECT
Shanghai Chengzhi Architecture

PROJECT DESCRIPTION

This modern gate is the entrance to a Chinese historic town park.

The structure consists of a double curved roof and vertical columns creating an impressive effect of a heavy roof supported by extremely slender columns.  

 

Judge's comment:

The bold structural design and visual effect of a swooping canopy supported on spindle posts impressed the judges. 

Likewise, a stability system that seemed too good to be true was highly commended.

The visual illusion caused by multiple 60mm tension tie down rods appearing as part of the vertical support magnifies the perception of the roof floating.  

Contact us

Telephone: +44 (0)20 7235 4535
Email: [email protected]

Social media

      

© Copyright 2019 - The Institution of Structural Engineers, 47-58 Bastwick Street, London, EC1V 3PS, United Kingdom
Registered with the Charity Commission for England and Wales No. 233392 and in Scotland No. SC038263